maanantai 13. tammikuuta 2014

Lauantai Viipurissa!


 Lauantaiaamuna mulla soi herätyskello 04:30, sillä kello kuudelta meidän kuoron bussi lähti matkakeskuksesta kohti Nuijamaan raja-asemaa ja Viipuria! 
    Viipurihan ei sinänsä ole mikään huikea kaupunki, mutta siinä on oma viehätyksensä juurikin sen takia, että joskus se oli vielä osa Suomea. Lisäksi tossa kaupungissa vieraillessaan tuntee menneensä ajassa taaksepäin! Se on niin lyhyen matkan päässä Lappeenrannasta, mutta silti siellä kaikki on täysin erilaista kuin täällä! 
      Venäjällä aika on kaksi tuntia edellä, joten oltiin perillä Viipurissa 10:30 ja mentiin heti aluksi käymään ortodoksikirkon jumalanpalveluksessa. Sen jälkeen suunnattiin ruokailemaan Pyöreään torniin. Monet on aika ennakkoluuloisia venäläisen ruuan suhteen, enkä mä itsekään voi sanoa että söisin sitä poikkeuksetta mukisematta. Meillä oli 3-lajinen lounas ; salaatti jossa oli mm. kananmunaa ja suolakurkkua, borsh-keittoa ja kanafileetä ja ranskalaisia. Etenkin borsh-keitto oli mun mielestä tosi hyvää! 
  Ruokailun jälkeen kierreltiin Viipurin ermitaasissa, ja usein juuri nää museokäynnit ovat ainakin mun mielestä niitä tylsimpiä osia matkassa. 
    Sitten koittikin meidän matkan kohokohta! Eli esiinnyttiin luterilaisessa kirkossa isossa joulukonsertissa. Meidän  laulut meni tosi hyvin, kukaan ei mokaillut ja laulu kuulosti niin puhtaalta! Esityksen jälkeen oli kiva lähteä hyvillä mielin takaisin kohti Suomea. Nyt ootan innolla kevään tulevia esiintymismatkoja Pietariin ja Tallinnaan! 

2 kommenttia: